Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Hoe kunt u uw immuunsysteem versterken?

Het hele jaar door wordt ons lichaam blootgesteld aan heel wat virussen die de ronde doen. Maak kennis met onze tips en met de verschillende natuurlijke oplossingen die door Laboratoires Ortis werd samengesteld om: uw immuunsysteem te versterken, het risico om ziek te worden te verlagen en snel kleine kwaaltjes te verlichten.

Een verstopte neus, loopneus, droge hoest of slijmhoest, koude rillingen en spierpijn, keelpijn, schorre stem... Elk jaar, en in het bijzonder tijdens de herfst en de winter, is het lastig om te ontkomen aan de verschillende virussen waaraan we worden blootgesteld.

Ook al zijn deze seizoensinfecties niet ernstig voor personen in goede gezondheid, toch zijn ze vervelend en verhinderen ze dat we in goede conditie zijn. Vooral kinderen zijn meer kwetsbaar voor deze kwaaltjes die hen snel kunnen treffen. Om te voorkomen dat we ziek worden van deze virussen, of om ze gemakkelijker te bestrijden wanneer ze zich in ons lichaam hebben genesteld, moeten we ons immuunsysteem versterken.

Lastig om te ontkomen aan de verschillende virussen

Ons immuunsysteem versterken om aan virussen te ontsnappen

Om de weerstand van ons lichaam te versterken, is in de eerste plaats een evenwichtige voeding van essentieel belang om ons lichaam alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen te geven die het nodig heeft. Onder meer een goede dosis vitamine D is aanbevolen voor een normale werking van het immuunsysteem. Dit vinden we in vette vis, pure chocolade en eieren.

Ook al hebben we de neiging om minder te bewegen wanneer de winter zijn tanden laat zien, is het belangrijk om een fysieke activiteit uit te oefenen, in de buitenlucht indien mogelijk. Ook een herstellende nachtrust is van essentieel belang om ons natuurlijk afweersysteem niet te verzwakken.

 

Immuunsysteem versterken met propolis

Immuunsysteem versterken met propolis

Tijdens een meer lastige periode, wanneer we ons meer vermoeid voelen, of wanneer er een epidemie heerst, kan het ook nuttig zijn om ons organisme een duwtje in de rug te geven en ons immuunsysteem te versterken. In dit opzicht kan propolis ons immuunsysteem op een volledig gezonde manier stimuleren.

 

Wist u dit?

Propolis is een product afkomstig van de bijenkorf. Nadat ze een harsachtige substantie hebben verzameld uit de knopen van bepaalde bomen, vermengen ze deze met de was en enzymen die ze uitscheiden, en maken op die manier propolis aan. Dit wordt door de bijen gebruikt om hun bijenkorf gezond te houden. Propolis heeft heel wat goede eigenschappen. Het is een natuurlijk antisepticum waarvan werd aangetoond dat het het organisme helpt zich beter te verweren tegen seizoensaandoeningen.

 

Sommige planten bezitten ook specifieke eigenschappen om ons te helpen om de herfst en de winter door te komen:

  • vlierbes, andrographis en Siberische ginseng versterken de weerstand van het organisme;
  • pelargonium en gewone raket hebben een verzachtende werking op de keel en bevorderen het ademhalingscomfort;
  • Siberische ginseng versterkt het organisme;
  • wilde tijm verzacht geïrriteerde luchtwegen, de keel en de stem;
  • echte tijm maakt de belemmerde luchtwegen vrij;
  • enz.

Een assortiment van natuurlijke producten om uw immuunsysteem te versterken

Dankzij hun lange ervaring op het vlak van gezondheid op basis van planten heeft Laboratoires ORTIS een volledig assortiment ontwikkeld van producten waarvan de samenstelling enerzijds is afgestemd op kinderen en anderzijds op volwassenen om het immuunsysteem te versterken en zo de risico’s om ziek te worden te verminderen.

Enkele oplossingen zorgen ook voor een snelle verzachting van de eerste signalen zoals: verstopte neus of loopneus, gevoel van “koude/warmte”, geïrriteerde of belemmerde luchtwegen, gevoelige keel, heesheid, enz. Voor elke verkoudheid bestaat er een product van ORTIS.

 


Propex Kids Siroop, de bondgenoot van uw kind voor een winter in topvorm! Een lekkere siroop met kersensmaak en 100% natuurlijke ingrediënten, versterkt de natuurlijke weerstand van uw kind en helpt het beter te ademen.

Aanvullende informatie over deze planten en ingrediënten: