Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Het verschil tussen constipatie en een trage darmfunctie

Laten we duidelijk zijn: constipatie en een trage darmfunctie zijn 2 verschillende zaken

De westerse manier van leven, gekenmerkt door hectische ritmes in combinatie met bewerkte voeding met een laag gehalte aan vezels en rijk aan suikers en vetten, draagt bij tot de ontwikkeling van pathologieën of fysieke omstandigheden die het dagelijks leven moeilijk kunnen maken.

Steeds meer mensen hebben last van stoornissen zoals constipatie en een trage darmfunctie.

Een trage darmfunctie wordt niet beschouwd als een pathologie, in tegenstelling tot constipatie, dat als ziekte wordt erkend door de WHO (World Health Organization). De min of meer kleine ongemakken die hiermee gepaard gaan zijn allemaal gerelateerd aan de organische of functionele veranderingen van het darmkanaal.

Pathologie en constipatie

Constipatie is, in tegenstelling tot een trage darmfunctie, een pathologie en vereist medische opvolging: het is duidelijk dat, om deze fysieke toestand te genezen, gewoonlijk de oorza(a)k(en) van het gevoel van onbehagen dat soms al jaren aanwezig is moeten worden aangepakt, door het gebruik van geneesmiddelen en laxeermiddelen op medisch voorschrift.

Constipatie kan ook idiopathisch zijn, dat wil zeggen dat deze afkomstig is van een ziekte die op zichzelf staat, zonder dat deze afhangt van een andere ziekte. In dit geval en ook bij een trage darmfunctie, is het belangrijk de voedingsgewoonten te wijzigen, de maaltijden te verrijken met fruit en groenten, vezelrijke voedingsmiddelen en in de loop van de dag minstens 2 liter water te drinken.

Voor beide problemen is matige fysieke activiteit ook doeltreffend, omdat deze de darmactiviteit stimuleert. De inname van natuurlijke voedingssupplementen kan ook belangrijke hulp bieden.