Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Ongemakken die gepaard gaan met een onregelmatige transit tijdens de zwangerschap

Wat zijn de oorzaken van een vertraging van de transit tijdens de zwangerschap?

Darmproblemen komen heel vaak voor bij zwangere vrouwen.

Tot de belangrijkste veroorzakers behoort progesteron, een hormoon dat in grote hoeveelheden door de placenta wordt geproduceerd tijdens de zwangerschap. Door zijn ontspannende werking remt deze de samentrekkingen van het spierstelsel van de baarmoeder en het spijsverteringskanaal, in het bijzonder het darmkanaal, en vermindert het bijgevolg de doeltreffendheid van de peristaltiek.

Andere wijzigingen op fysiologisch niveau dragen bij tot een trage darmfunctie tijdens de zwangerschap: de darm verhoogt zijn vermogen om water vast te houden, wat de transit van de ontlasting moeilijker maakt. Een vermindering van fysieke activiteit en het gewicht van de baarmoeder die het maagdarmstelsel samendrukt zijn ook factoren die een invloed hebben op de regelmatigheid van de transit.

Een trage darmfunctie zorgt ook voor extra ongemak bij zwangere vrouwen door gasvorming en winderigheid. Maagzuur, blaasontstekingen en schedeontsteking zijn nog enkele problemen waarmee zwangere vrouwen te maken kunnen krijgen.

Enkele adviezen voor een trage darmfunctie tijdens de zwangerschap

Advies tegen luie darmen tijdens de zwangerschap: drink voldoende water


Gelukkig zijn in het algemeen enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen voldoende om dit probleem op te lossen: het is noodzakelijk om voldoende water te drinken zodat de ontlasting zachter wordt en uw voeding te verrijken met vezelrijke voedingsmiddelen. Vruchten en groenten zonder samentrekkende effecten (bonen, rapen, sla, appel, peer, pruimen) en volle granen, zelfs verrijkt met calcium en ijzer, mogen bij elke maaltijd niet ontbreken.

U moet in de loop van de dag langzaam en regelmatig eten om de voedingsstoffen goed en voldoende uiteen te trekken. Dranken met melkzuurfermenten zijn goed om de darmflora opnieuw in evenwicht te brengen, terwijl wandelingen, met gestage passen indien mogelijk, de buikspieren versterken en de darmperistaltiek bevorderen.

Aan al deze tips om een regelmatige darmfunctie te behouden, kunt u het gebruik toevoegen van Vruchten&Vezels REGULAR voor zwangere vrouwen .
De zachtheid van planten voor een verstoorde transit tijdens de zwangerschap.

Getuigenis: De gevoeligheid van de planten voor doorvoer tijdens de zwangerschap gestoord

Isabelle, 25 jaar

Ik ben zwanger en heb sinds het begin van mijn zwangerschap veel moeite om regelmatig naar het toilet te gaan. Ik mag geen geneesmiddelen innemen en bovendien beweeg ik niet veel, ik moet veel rusten en liggen.

Ik heb nood aan een natuurlijke oplossing die voorzichtig werkt!

 

De zachte werking van Vruchten&Vezels REGULAR voor zwangere vrouwen Vruchten&Vezels REGULAR voor zwangere vrouwen ligt in de synergie van de geselecteerde ingrediënten om de transit doeltreffend te reguleren tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Vijg en psyllium (ook wel ispaghul of blonde pysllium genoemd) helpen een regelmatige darmtransit te behouden. Hun sterke concentratie aan vezels helpt voorzichtig en zachtjes de darmtransit te stimuleren en heeft een positief effect op de microbiotica van de toekomstige mama en dus ook van de baby.

  • Psyllium (ispaghul of blonde psyllium), rijk aan natuurlijke vezels, helpt de transit te reguleren
  • Vijgen helpen een regelmatige darmtransit te behouden en dragen bij tot een goede darmgezondheid
  • Zonder toegevoegde suikers, bevat van nature aanwezige suikers
  • Zonder bewaarmiddelen
  • Zonder zoetstoffen

 

Aanvullende informatie over deze planten en ingrediënten: