Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Hoe kan ik beter slapen?

U bent lang niet de enige die zich die vraag stelt.
20% van de volwassen bevolking in Europa ondervindt slaapproblemen. Wij reiken enkele tips en natuurlijke oplossingen aan die u kunnen helpen om weer te slapen als een roos.

Moeilijk kunnen inslapen, slapeloosheid, herhaaldelijk wakker worden, onrustig slapen ... Slaapproblemen kennen vele vormen. Een verrassend groot deel van de bevolking heeft er last van, één op de vijf personen zegt slaapproblemen te ervaren. Gelukkig bestaan er oplossingen. Ontdek onze tips voor een goede nachtrust.


Slaapproblemen

Verschillende soorten slaapproblemen

Om te begrijpen hoe u beter kunt slapen, is het goed om eerst te begrijpen hoe slaap werkt.

Slaap kan worden opgedeeld in drie stadia:

  • linslapen;
  • stabiliseren;
  • ontwaken.

Slaapproblemen kunnen zich in één of meer van die stadia voordoen. Sommigen hebben het vooral moeilijk om de slaap te vatten, anderen worden dan weer herhaaldelijk wakker in de loop van de nacht, terwijl nog anderen het 's ochtends bijzonder moeilijk hebben om op te staan. En toch kampen mensen met verschillende soorten slaapproblemen wel allemaal met dezelfde gevolgen: hun nachten zijn niet ontspannend, hun slaap werkt niet herstellend, ze worden moe wakker of zijn slaperig overdag.


Wist u dit ...?


Er bestaat geen vaste maatstaf voor de hoeveelheid slaap die u nodig hebt. Iedereen heeft een verschillend aantal uren slaap nodig om zich uitgerust te voelen. De meesten slapen 7 à 8,5 uur. Het is aan u om aan te voelen wat het beste voor u is.

Stress en onrust zijn de grootste oorzaken van slaapproblemen. Wanneer we ons ergens zorgen om maken, slapen we vaak minder goed. Dat kan iedereen wel eens overkomen, maar wanneer de slapeloosheid blijft aanhouden, wordt de situatie onhoudbaar. Een gebrek aan rust zorgt niet verwonderlijk voor vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen en prikkelbaarheid.

 

Onze tips om beter te slapen

Onze tips om beter te slapen

Tijd om op zoek te gaan naar een oplossing! Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we beter slapen?

Enkele kleine ingrepen kunnen u helpen om te ontspannen voordat u naar bed gaat en bevorderen een diepere en stabielere nachtrust:

  • zorg voor lichamelijke inspanning tijdens de dag, niet vlak voor het slapengaan;
  • beperk uw ‘schermtijd’ voor het slapengaan;
  • zoek uit wat uw biologisch ritme is en probeer u er zo goed mogelijk aan te houden;
  • zorg voor een goed bed, matras, kussen ...;
  • slaap in een donkere, koele en verluchte kamer;
  • wees aandachtig voor de signalen voor slaap, vecht 's avonds niet tegen de vermoeidheid;
  • vermijd pepmiddelen zoals koffie, thee, frisdrank en alcohol op het einde van de dag.

Hoe kan ik beter slapen? Planten kunnen een antwoord bieden

Voor personen die slaapmiddelen, of benzodiazepines, willen vermijden (vaak voorgeschreven bij slapeloosheid en angsten), kan fytogezondheid een uitkomst bieden.

Planten zoals hop, eschscholzia, citroenmelisse en passiebloem hebben geen bijwerkingen en zorgen niet voor gewenning. Dankzij hun specifieke eigenschappen werken deze vier planten in op de drie belangrijke slaapstadia en helpen ze u terug op weg naar een goede nachtrust.Aanvullende informatie over deze planten en ingrediënten: