Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Hoe kunt u uw lever ontgiften?

De lever heeft heel wat vitale functies voor ons lichaam. Hij filtert namelijk toxische stoffen en afvalstoffen die door ons lichaam worden geproduceerd, of die van buitenaf in ons lichaam terechtkomen. Wanneer de lever overbelast geraakt, kan de werking van dit orgaan echter verslechteren. Hierbij volgen enkele tips om uw lever te reinigen en gezond te houden.

De lever is een vaak onderschat essentieel orgaan in ons lichaam. Hij zorgt voor de filtering en omzetting van schadelijke stoffen in ons bloed - alcohol, tabak, geneesmiddelen, toxines , afvalstoffen als gevolg van de spijsvertering en gisting, enz.; - die daarna door onze nieren of darmen worden afgevoerd

Naast deze functie van het omzetten van schadelijke stoffen, speelt de lever ook een belangrijke rol bij de productie van gal, dat ons helpt om gemakkelijker te verteren en dat belangrijk is voor het evenwicht van ons metabolisme. De lever zorgt bovendien, onder meer, ook voor de productie van cholesterol in ons lichaam, en speelt ook een rol bij de synthese van eiwitten en de opslag van vitamines en mineralen.

 

Wist u dit?

De lever is een van de zwaarste organen in ons lichaam: hij weegt ongeveer 1,5 kilo.
Elke minuut stroomt ongeveer 1,4 liter bloed, afkomstig van onze bloedcirculatie of onze darmen, door de lever.

 

Signalen en gevolgen van een overbelaste lever: misselijk

Signalen en gevolgen van een overbelaste lever

De lever is dus in all opzichten een onmisbaar orgaan. Het is dus belangrijk om er goed voor te zorgen. In sommige gevallen gebeurt het echter dat onze lever overbelast geraakt. Door er te veel beroep op te doen geraakt de lever overbelast en kan hij zijn vele functies niet meer optimaal uitvoeren. Te rijke maaltijden, maar ook het misbruik van tabak of alcohol, het volgen van een onevenwichtig eetpatroon, obesitas en ook diabetes kunnen onze lever verzwakken.

Een trage en moeilijke vertering , een zware maag, pijn in de maagstreek, misselijkheid, opgeblazen gevoel , een afkeer voor te vet voedsel, een doffe huid of een gelige tint zijn signalen die kunnen wijzen op een overbelaste lever.

Op termijn kan dit leiden tot grotere gezondheidsproblemen.


De lever gezond houden en reinigen, van essentieel belang: uw lever houdt meer van vers fruit

De lever gezond houden en reinigen, van essentieel belang

Om uw lever gezond te houden en te reinigen, is een gezonde levenswijze aangewezen. De lever houdt niet van overdaad. Zijn meest geduchte vijanden zijn alcohol, te veel snelle suikers, te veel vlees en vetten, en bepaalde geneesmiddelen.

De lever houdt meer van vers fruit en groenten, vooral sinaasappel, citroen, artisjok, paardenbloem, waterkers en witloof. Ook ontspanning en rust doen de lever goed.


De lever reinigen met planten

Soms is het ook nodig om even de tijd te nemen om de lever te reinigen en te ontgiften.
Een aantal planten ondersteunen de goede gezondheid van de lever:

  • artisjok stimuleert de productie van gal;
  • paardenbloem ontgift;
  • mariadistel heeft een revitaliserende werking;
  • meloen beschermt de lever.

Reeds in de Oudheid stonden deze planten bekend om hun doeltreffende en positieve werking op de leverfunctie. Dankzij hun ervaring op het vlak van fytogezondheid heeft Laboratoires Ortis deze vier planten samengebracht om de goede werking van uw lever en dus van uw hele lichaam te ondersteunen.

Een ontgifting van de lever kan bijvoorbeeld door een regelmatige kuur van 20 dagen, bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen, of gedurende enkele dagen na een, of meerdere, zware maaltijden.


Aanvullende informatie over deze planten en ingrediënten: