Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Hoe kunt u een vermoeidheidsaanval voorkomen?

Iedereen heeft wel een keer last van vermoeidheid, maar de intensiteit en de duur ervan kan variëren. Lees onze tips en maak kennis met onze natuurlijke oplossingen op basis van planten om uw vitaliteit te herwinnen.

Afhankelijk van de situatie kunnen de mate, het type en de duur van de vermoeidheid variëren. Zo kunt u op een bepaald moment overdag last krijgen van plotse vermoeidheid, de zogenaamde klop van de hamer. Of u maakt een periode van tijdelijke vermoeidheid door, bijvoorbeeld door de seizoenswisseling of doordat u getroffen werd door een virus, zoals bij een griep. En tot slot kan het in bepaalde gevallen lijken alsof uw batterijen helemaal leeg zijn, u heeft dan last van een intense vermoeidheid.

Vermoeidheid kan ook eerder fysiek of mentaal zijn. U kunt zich zwak voelen, met zware armen en benen, maar ook het gevoel hebben dat u mentaal gezien aan het einde van uw Latijn bent.

 

Vermoeidheid: onvoldoende slaap, te veel stress, een slecht voedingspatroon

Vermoeidheid: oorzaken en gevolgen

Vermoeidheid kan het gevolg zijn van heel wat oorzaken en kan een symptoom zijn van een groot aantal ziekten. Toch is tijdelijke vermoeidheid in de meeste gevallen het gevolg van een levenshygiëne die niet optimaal is: men heeft onvoldoende slaap, te veel stress , een slecht voedingspatroon, onvoldoende beweging, enz. Vermoeidheid kan ook gekoppeld zijn aan slaapproblemen , zwangerschap, een virus of bacterie, of zelfs ouderdom.

 


Wist u dit?

Wanneer de vermoeidheid plots opduikt, zonder echte verklaring, en lang aanhoudt en/of gepaard gaat met andere symptomen, raadpleegt u best een arts.


Vermoeidheid kan zich ook op verschillende manieren manifesteren. Geen energie, slaperigheid, spierzwakte en concentratieproblemen zijn de meest voorkomende gevolgen. In sommige gevallen kan de vermoeidheid ook gepaard gaan met een depressief gevoel.

 

Aliments qui boostent en cas de fatigue

Voedingsstoffen die een boost geven bij vermoeidheid

Om vermoeidheid te bestrijden, moeten in de eerste plaats de oorzaken worden aangepakt. Als u niet voldoende slaapt, zal u zich wellicht beter voelen indien u uw aantal uren slaapt opvoert. Probeer op een vast uur naar bed te gaan en het aantal uren slaap te nemen dat optimaal is voor u. Na een zeer stressvolle periode zult u zich waarschijnlijk minder moe voelen zodra alles weer normaal wordt.

Ga ook na of u geen tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen en pas eventueel uw voeding aan. Sommige vitaminerijke voedingsmiddelen zorgen voor een energieboost:

  • kiwi en citrusvruchten;
  • broccoli en paprika;
  • zalm en kabeljauw.

Vergeet ook magnesium niet, dat bijvoorbeeld aanwezig is in peulvruchten, spinazie en oliehoudende vruchten, en ijzer, dat het risico van bloedarmoede vermindert.

Ginseng en guarana voor meer energie

Indien, ondanks deze tips, u nog steeds last hebt van vermoeidheid, kunt u uw organisme een duwtje in de rug geven. Er bestaan namelijk natuurlijke gezondheidsproducten op basis van planten.

Laboratoires ORTIS heeft een assortiment ontwikkeld van oplossingen afgestemd op verschillende behoeften, zodat u snel uw energie weer op peil brengt. Deze oplossingen bevatten meer bepaald ginseng en guarana, twee planten die doeltreffend zijn bij vermoeidheid.

 

 

Aanvullende informatie over deze planten en ingrediënten: