Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Blaaswier

Blaaswier

Blaaswier is een bruinwier (bruin tot donker olijfkleurig) met karakteristieke luchtblaasjes (lichter gekleurde pneumatocystes), die gevuld zijn met een gas waardoor het kan drijven terwijl het met een onregelmatig gevormde hechtschijf aan de ondergrond vastzit. Het loof is verdeeld in stroken van 20 tot 100 cm die 2 cm breed kunnen worden.

Latijnse naam

Fucus Vesiculosus L.

Afkomst

Noordzee, westelijk gedeelte van de Oostzee, Atlantische Oceaan en Stille Oceaan.

Gebruikte delen

De thallus.

Actieve bestanddelen

Polyfenolen (florotannines): antioxidanten die ook een antibiotische, schimmeldodende en ontstekingsremmende werking hebben.
Mineralen (zoals kalium, magnesium, calcium en ijzer): essentieel voor een goede gezondheid.
Jodium: heeft een stimulerende werking voor het metabolisme omdat het een voedingsstof is die essentieel is voor de schildklier.
Slijmstoffen: hebben een verzachtend effect en zijn een interessant bestanddeel voor cosmetische producten. Daarnaast hebben ze ook een laxerende werking.
Carotenen (fucoxanthine): antioxidant met een afslankende werking.

Gebruik

In Azië consumeert de bevolking wieren als voedingsmiddel in verschillende vormen: rauw in een slaatje, als groente, als specerij of in snoepgoed, maar ook gekookt in soep.
Blaaswier wordt gebruikt als fytotherapeutisch middel in cosmetica, behandelingen tegen hoesten, astma, aambeien, struma, maagproblemen, bepaalde aandoeningen van de urinewegen, zweren en hoofdpijn. Het kan ook vrouwen helpen die kampen met abnormale menstruele cycli.
Blaaswier staat bovendien bekend om zijn spijsverterings- en transitbevorderende werking dankzij een ballasteffect. Het heeft ook een stimulerend effect op de energiestofwisseling.1-11 Daarnaast is er ook een hongerstillende en afslankende werking en kan blaaswier worden gebruikt om het lichaamsgewicht te helpen behouden.9-12

Bibliografie

Verwante producten
20 dagen (250ml)
Smaak: framboos - veenbes
ORTIS - Detoxine Vitaliteit

BIO Cocktail van 9 planten + fucus om het lichaam diepgaand te zuiveren Jodium draagt bij tot een normaal ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).