Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Chinese kaneel

Chinese kaneel

Boom van ongeveer 10 meter hoog met langwerpige tot lancetvormige bladeren die recht tegenover elkaar staan en redelijk lang zijn, taai en lichtjes donzig onderaan. De witgele bloemen zijn klein en in bijschermen gerangschikt. De vrucht is een kleine, rode, bolle steenvrucht.

Latijnse naam

Cinnamomum aromaticum ou cassia

Afkomst

China

Gebruikte delen

De schors

Actieve bestanddelen

Essentiële olie (kaneelaldehyde): stimuleert de eetlust en de spijsvertering, vermindert de flatulentie en heeft een krampstillend effect, evenals een antibacteriële, antivirale en schimmelbestrijdende werking. Tannines (OPC): antioxiderende en glycemieverlagende werking.

Gebruik

Kaneel is een ‘opwarmende’ specerij die vaak gebruikt wordt in de oosterse keuken, maar ook al duizenden jaren wordt aangewend in de traditionele fytotherapie. Bereidingen op basis van kaneel worden gebruikt bij de behandeling van anorexia, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, dyspepsie, kolieken en darmkrampen.


Kaneel heeft antiseptische eigenschappen en wordt dan ook soms aangewend bij de productie van tandpasta. De essentiële olie wordt gebruikt in tal van parfums en likeuren. Kaneel stimuleert de eetlust, bevordert de vertering van vetten en speelt een rol bij het metaboliseren van koolhydraten. Bovendien draagt kaneel bij tot een comfortabele spijsvertering1-6 en heeft het stimulerende eigenschappen die bijdragen tot een betere weerstand tegen mentale en fysieke vermoeidheid.7,8

Bibliografie

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).