Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Cola

Cola

De kolanoot is het zaad van de kolaboom, die 10 tot 15 meter hoog kan worden. De bladeren van deze boom zijn donkergroen, ovaal en lopen aan het uiteinde spits toe. De roomkleurige bloemen, die in trossen groeien, hebben noch bloemblaadjes, noch kelkbladeren. De vruchten zijn bonen met houtachtige zaadhulsels in stervormige clusters die elk 5 tot 10 ovale witroze of groene zaden bevatten, elk even groot als een duivenei (met een diameter van 3 tot 6 cm). Deze zaden worden kolanoten, kola of cola genoemd. Opgelet: verwar de kolanoot niet met de gotu kola, die andere eigenschappen heeft.

Latijnse naam

Cola nitida (Vent.) Schott & Endl.

Afkomst

Afrika

Gebruikte delen

De vrucht

Actieve bestanddelen

Xanthine alkaloïden (cafeïne, theobromine, theofylline): hebben een stimulerende werking op het zenuwstelsel. Tannines: hebben een adstringerend effect. Polyfenolen: antioxidanten.

Gebruik

De kolanoot wordt gebruikt in spirituele, traditionele, culturele en religieuze praktijken in West-Afrika, voornamelijk in Nigeria. Ze staat symbool voor vrede en vriendschap. Deze noot wordt alleen of met vrienden gekauwd. Aan het einde van de >19de1-5.Tegenwoordig wordt de kolanoot in de cosmetica gebruikt om rimpels tegen te gaan en de huid te beschermen. Cola helpt vetten te verbranden en kan dan ook een plaatsje krijgen in een afslankingsprogramma.6

Bibliografie

Verwante producten
36 tabletten
ORTIS - Energy & Uithouding
Energy & Uithouding Vitaliteit
Langdurige energie
Programma (18 dagen)
ORTIS - Energy & Uithouding
Energy & Uithouding Vitaliteit
Langdurige energie
Programma (18 dagen)

Een synergie van drie planten en spoorelementen om energie te herwinnen een uw batterijen terug op te laden ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).