Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Slaapmutsje

Slaapmutsje

Kleinbloemige, kruidachtige plant met zeer felle gele of geeloranje bloemen en blauwachtige, grijsgroene bladeren - Fijne afwisselend geplaatste, geveerde en diep ingesneden bladeren – Vruchten in lange, groene, spitse capsules (in de vorm van een slaapmuts) met minuscule zaadjes.

Latijnse naam

Eschscholzia californica Cham.

Afkomst

Californië en het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Gebruikte delen

De bovengrondse delen

Actieve bestanddelen

Alkaloïden: zijn verantwoordelijk voor de slaapverwekkende, kalmerende en angstwerende werking. Het gebruik van de plant veroorzaakt geen gewenning of verslaving.

Gebruik

Omdat het slaapmutsje zo talrijk groeit in Californië, werd de plant het officiële symbool van deze staat.

De uitbundig bloeiende slaapmutsjes zijn ideaal zijn om gaatjes in de borders te vullen.

Net zoals maanzaad op broodjes wordt gestrooid, worden de zaden van het slaapmutsje ook in de keuken gebruikt.

De indianenstammen in het zuidwesten van Noord-Amerika gebruiken de plant al heel lang als een licht verdovend middel tegen allerlei pijnen en kwalen zoals kolieken en tandpijn.

Vandaag wordt hij gebruikt om de ontspanning te bevorderen en de kwaliteit van een natuurlijke nachtrust te verbeteren.1-5

Bibliografie

Verwante producten
36 tabletten - 3/s’avonds
ORTIS - Sleep & GO
Sleep & GO Nachtrust
Snelle werking
ORTIS - Sleep & GO
Sleep & GO Nachtrust
Snelle werking

De synergetische werking van citroenmelisse, slaapmutsje, hop en passiebloem bevordert een kwaliteitsslaap ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).