Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Eucalyptus

Eucalyptus

De hoogte van deze boom kan variëren tussen 30 en 60 meter. Eucalyptus groeit bijzonder snel, tijdens de eerste drie jaar zelfs ongeveer een meter per maand. De groenblijvende eucalyptus wordt ook wel blauwe gomboom genoemd wegens de blauwachtige kleur van de bladeren. De vezelachtige schors bladdert af in lange stroken. De crèmekleurige bloemen zitten vol nectar, die door bijen gebruikt wordt om honing te produceren met een zeer uitgesproken smaak. De bloemknoppen hebben de vorm van een tol.

Latijnse naam

Eucalyptus globulus Labill.

Afkomst

Australië, en meer precies Tasmanië.

Gebruikte delen

De essentiële olie van de bladeren.

Actieve bestanddelen

Monoterpenoïden (eucalyptol): ontstekingsremmende en ontsmettende werking.

Gebruik

Voor de westerse mens de geneeskrachtige effecten ontdekte, werd de boom al eeuwenlang gebruikt door de Australische Aboriginals.
Door de verfrissende, kruidige en aangename geur wordt essentiële olie van eucalyptus zowel gebruikt voor aroma's als voor parfums en cosmetica. Tal van mondspoelproducten bevatten eucalyptol. Daarnaast zijn er ook toepassingen als insectendodend en insectenverdrijvend middel.
Traditioneel worden de bladeren en de olie gebruikt voor aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis. De gedroogde bladeren worden ook gerookt om astma te bestrijden. Eucalyptusolie wordt daarnaast gebruikt als koortswerend middel, dankzij zijn afkoelende effect op het lichaam. In de loop van de geschiedenis is de plant in de westerse en oosterse geneeskunde ook gebruikt tegen huidproblemen, gewrichtspijn en bacteriële infecties.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat eucalyptus een verzachtend effect heeft bij irritatie van de keel, de keelholte en de stembanden. 1-16

Bibliografie

Verwante producten
200 ml - 45 ml/dag
Etherische olie van eucalyptus
ORTIS - Propex Fluidity Siroop
Propex Fluidity Siroop Slijmhoest
Vrije ademhaling
Snelle werking
ORTIS - Propex Fluidity Siroop
Propex Fluidity Siroop Slijmhoest
Vrije ademhaling
Snelle werking

Complex van planten en propolis dat bijdraagt aan het ademhalingswelzijn en de natuurlijke afweer versterkt ...
24 ml
Mondspray
ORTIS - Propex Spray
Propex Spray Gemakkelijke keel
Snelle werking
ORTIS - Propex Spray
Propex Spray Gemakkelijke keel
Snelle werking

Vlierbes de keel kalmeert en verzacht + Propolis, honing + Etherische oliën van citroen, eucalyptus, tijm ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).