Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Guarana

Guarana

Rankige struik of houtachtige slingerplant die langs bomen klimt - Afwisselend geplaatste bladeren met ranken en 5 ovale en gekartelde deelblaadjes - De groenachtige bloemen staan als trossen aan het uiteinde van de okselstelen - De vrucht zit in een vliesachtige rode capsule met drie kamertjes die bij rijpheid elk een zaadje bevatten - Het zwarte, ovale zaadje is omringd door een witte zaadrok en doet denken aan een oog, vandaar de naam die de Amazone-indianen aan de rijpe vrucht gaven: 'Oog van het woud'.

Latijnse naam

Paullinia cupana Kunth

Afkomst

Brazilië

Gebruikte delen

De geroosterde zaden

Actieve bestanddelen

Xanthine alkaloïden (cafeïne, theofylline, theobromine): hebben een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel en het hart- en vaatstelsel, verminderen de slaperigheid en verhogen de alertheid. Guarana is de plant met het hoogste cafeïnegehalte. Saponinen en tanninen: dragen significant bij tot de effecten van cafeïne en garanderen een zachter maar langdurig stimulerend effect.

Gebruik

De indianenstammen in Zuid-Amerika gebruikten de zaden van de guarana al om allerlei klachten tegen te gaan, vooral vanwege zijn opwekkende en pijnstillende eigenschappen en zijn eetlustremmende werking.

Vandaag is deze plant een ingrediënt in veel gashoudende dranken, energiedranken en zelfs kauwgom. Guarana wordt ook vaak gebruikt als voedingssupplement in dieetvoeding.

Guarana wordt genomen om zowel de mentale als de fysieke prestaties te verbeteren.1-6

Bibliografie

Verwante producten
60 tabletten
ORTIS - Memoform Exam

Diens synergie van ingrediënten van natuurlijke oorsprong is de ideale oplossing voor studenten vóór en tij ...
10 flesjes x 15 ml
ORTIS - Red Energy (zonder alcohol)
Red Energy BIO Vitaliteit
Onmiddellijke energie
Snelle werking
ORTIS - Red Energy (zonder alcohol)
Red Energy BIO Vitaliteit
Onmiddellijke energie
Snelle werking

Klop van de hamer? Red energy, 10 vitaliserende shots, 100% natuurlijk, voor een onmiddellijke boost! RED E ...
10 flesjes x 15 ml
Bevat alcohol
ORTIS - Red Energy ORIGINAL
Red Energy Original Vitaliteit
Onmiddellijke energie
Snelle werking
ORTIS - Red Energy ORIGINAL
Red Energy Original Vitaliteit
Onmiddellijke energie
Snelle werking

Klop van de hamer? Red energy, 10 vitaliserende shots, 100% natuurlijk, voor een onmiddellijke boost! Red E ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).