Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Koffieplant

Koffieplant

Kleine boom van minder dan 9 m hoog die houdt van de schaduw van grotere bomen en die daarom op de plantages wordt gesnoeid tot een hoogte tussen 2 en 3 m - Groenblijvende, glanzende, elliptische bladeren - De geurige, witte bloemen staan in groepjes van 3 tot 7 bij elkaar in de bladoksels – De vruchten (steenvruchten die 'koffiebes' worden genoemd) zijn felrood of paars wanneer ze rijp zijn, bevatten zoet vruchtvlees en twee tegen elkaar liggende zaden in de karakteristieke vorm van de koffieboon.

Latijnse naam

Coffea ssp L.

Afkomst

De tropische gebieden van Azië of Afrika.

Gebruikte delen

De zaden

Actieve bestanddelen

Xanthine alkaloïden (cafeïne, theofylline, theobromine): hebben een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel en het hart- en vaatstelsel, verminderen de slaperigheid en verhogen de alertheid. Fenolen (chlorogeenzuur): deze verbinding is gekend als antioxidant, maar vertraagt ook de opname en de afgifte van glucose in het bloed na de maaltijd.

Gebruik

Koffie is de populaire drank die wordt bereid met de geroosterde zaden van de koffieplant. Koffie wordt vooral gewaardeerd om zijn smaak, zijn aroma en zijn stimulerend effect. Hij is zonder enige twijfel een van de populairste dranken ter wereld.

Koffie is, met mate geconsumeerd, een gezonde drank boordevol antioxidanten.1-7

Bibliografie

Verwante producten
14 dagen (250 ml)
Smaak: kersen
ORTIS - Detoxine Silhouette
Detoxine Silhouet Zuivering
Silhouet
Programma (14 dagen)
ORTIS - Detoxine Silhouette
Detoxine Silhouet Zuivering
Silhouet
Programma (14 dagen)

Een programma van 14 dagen om mijn silhouet te verfijnen! Moerasspirea: helpt bij de ondersteuning van de v ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).