Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Meloen

Meloen

Eenjarige kruidachtige plant met relatief lange, klimmende stengels met ranken. De bladeren zijn niet ingesneden of licht gelobd en de bloemen zijn geel en eenhuizig. De ovale of ronde vruchten zijn meestal groot met een al dan niet gladde, gedeukte, geribde, geaderde of ruwe schil, die duidelijk gesegmenteerd is. De kleur gaat van alle mogelijke groentinten tot geel of wit. De pulp van de vrucht is geel tot oranje en heel sappig en geurig wanneer de meloen rijp is. De vezelige centrale holte bevat een groot aantal pitten.

Latijnse naam

Cucumis melo L.C.

Afkomst

Intertropisch Afrika

Gebruikte delen

De vrucht

Actieve bestanddelen

Primaire antioxidanten (superoxide dismutase, katalase): krachtige antioxiderende, immunomodulerende en ontstekingsremmende werking.
Glutathion peroxidase: speelt een belangrijke rol bij de neutralisering van vrije radicalen.
Secundaire antioxidanten (vitamine A, C en E, carotenoïden): dragen bij tot de antioxiderende werking.
Mineralen (seleen): dragen bij tot de antioxiderende werking.

Gebruik

De Canteloupemeloen zou zo’n 5000 jaar geleden zijn ontstaan. Deze heerlijk verfrissende vrucht bevat heel wat gezonde bestanddelen. Hij is immers rijk aan polyfenolen, antioxidanten, vitaminen (voornamelijk vitamine A) en vezels. Uit recent onderzoek blijkt dat de extracten van deze vrucht, die rijk zijn aan superoxide dismutase (SOD), verschillende interessante eigenschappen hebben. Ze verminderen de oxidatieve stress en beschermen zo de cellen tegen voortijdige veroudering, en ze hebben een immunomodulerende en ontstekingsremmende werking.1-5 Bovendien beschermen ze de lever6,7 en hebben ze een positieve invloed op vermoeidheid en stress.8

Bibliografie

Verwante producten
30 tabletten
ORTIS - Curmaflex
Curmaflex Gewrichten
ORTIS - Curmaflex
Curmaflex Gewrichten

Kurkuma: helpt om de gewrichten soepel te houden
60 tabletten - 3/dag
ORTIS Lever-Zuivering
Lever Zuivering Spijsvertering
Lever
Programma
ORTIS Lever-Zuivering
Lever Zuivering Spijsvertering
Lever
Programma

Artisjok en paardenbloem ondersteunen de ontgifting, houden de lever gezond en helpen de spijsvertering Mar ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).