Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Prebiotica

Prebiotica

Prebiotica zijn natuurlijke, oplosbare korteketenvezels die door de darmflora kunnen worden gefermenteerd. Zo kunnen ze de samenstelling en/of de activiteit van de microbiota in het maag-darmkanaal gericht moduleren.

Afkomst

De fructo-oligosachariden (FOS) zijn aanwezig in veel eetbare gewassen (ui, cichorei,..). Als derivaten van sacharose behoren ze tot de familie van de kortketenige fructanen. Inuline is een mengeling van polysachariden (onderlinge verbinding van monosachariden van het type fructose) die natuurlijk worden aangemaakt door verschillende gewassen (cichorei, tarwe, knoflook, ui, banaan,…).

Actieve bestanddelen

Fructo-oligosachariden (FOS) en inuline.

Gebruik

Het belang van de darmflora voor onze gezondheid staat al lang vast. Ze is betrokken bij verschillende functies, zoals de spijsvertering en de immuniteit. Een verstoorde darmflora leidt tot allerlei ongemakken. Om het evenwicht te herstellen, kunnen prebiotica de flora gericht moduleren om ze zo weer in balans te brengen.

Bibliografie

Verwante producten
10 zakjes oplospoeder (10 g)
ORTIS - Beneflora ORIGINAL
Beneflora Original Flora
Melkzuurbacteriën
ORTIS - Beneflora ORIGINAL
Beneflora Original Flora
Melkzuurbacteriën

6 melkzuurbacteriën Rijk aan vezels Kinderen: van 3 jaar

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).