Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Probiotica

Probiotica

Probiotica zijn alle levende micro-organismen, bacteriën of gisten die de van nature in ons lichaam aanwezige bacteriën kunnen ondersteunen. In voedingsmiddelen gebruikte probiotica moeten in staat zijn om de doorvoer door de maag te overleven, dat wil zeggen dat ze bestand moeten zijn tegen de maagsappen en de gal. Ze moeten ook het spijsverteringskanaal kunnen koloniseren en veilig en werkzaam blijven tijdens de hele levensduur van het product. De micro-organismen die het vaakst worden gebruikt als probiotica behoren tot een heterogene groep van melkzuurbacteriën (lactobacillen, enterokokken,...) en bifidobacteriën.Probiotica zijn alle levende micro-organismen, bacteriën of gisten die de van nature in ons lichaam aanwezige bacteriën kunnen ondersteunen. In voedingsmiddelen gebruikte probiotica moeten in staat zijn om de doorvoer door de maag te overleven, dat wil zeggen dat ze bestand moeten zijn tegen de maagsappen en de gal. Ze moeten ook het spijsverteringskanaal kunnen koloniseren en veilig en werkzaam blijven tijdens de hele levensduur van het product. De micro-organismen die het vaakst worden gebruikt als probiotica behoren tot een heterogene groep van melkzuurbacteriën (lactobacillen, enterokokken,...) en bifidobacteriën.

Afkomst

De melkfermenten werden oorspronkelijk geïsoleerd uit melk. We vinden ze, in lage concentratie, ook terug in een groot aantal voedingsmiddelen.

Gebruikte delen

[mgz_pagebuilder]{"elements":[]}[/mgz_pagebuilder]

Actieve bestanddelen

Stammen van lactobacillen, bifidobacteriën, S. thermophilus,….

Gebruik

Het belang van de darmflora voor onze gezondheid staat al lang vast. Ze is betrokken bij verschillende functies, zoals de spijsvertering en de immuniteit. Een verstoorde darmflora leidt tot allerlei ongemakken. Om het evenwicht te herstellen, kunnen we probiotica nemen en zo de flora bezaaien met bacteriën die een bewezen gunstig effect op de flora hebben.

Bibliografie

Verwante producten
10 zakjes oplospoeder (10 g)
ORTIS - Beneflora ORIGINAL
Beneflora Original Flora
Melkzuurbacteriën
ORTIS - Beneflora ORIGINAL
Beneflora Original Flora
Melkzuurbacteriën

6 melkzuurbacteriën Rijk aan vezels Kinderen: van 3 jaar
30 tabletten
ORTIS - Beneflora Tabletten maagzuurresistent
Beneflora Tabletten Flora
Melkzuurbacteriën
ORTIS - Beneflora Tabletten maagzuurresistent
Beneflora Tabletten Flora
Melkzuurbacteriën

2 soorten Lactobacillen: Lactobacillus plantarum en Lactobacillus rhamnosus 1 soort Bifidobacteriën: Bifid ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).