Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Saturejatijm

Saturejatijm

Vaste halfheester van 10 tot 30 cm - Zeer aromatisch - Houtachtige, kronkelende stengel, opgaande takken - Kleine, tegenoverstaande, lancetvormige of lijnvormige bladeren met omgerolde rand - Roze of witachtige tweelippige bloemen van ongeveer 1/2 cm, verzameld in bloemenkluwens die een soort min of meer dichte aar vormen.

Latijnse naam

Thymus satureioides Cosson

Afkomst

Saturejatijm is afkomstig uit Noord-Afrika en groeit op rotsachtige, steenachtige en eerder droge gronden.

Gebruikte delen

De bovengrondse delen van de plant

Actieve bestanddelen

Etherische olie (borneol, carvacrol, thymol): dankzij haar borneolgehalte heeft de olie een remmende werking op ontstekingsmediatoren. Flavonoïden: dit zijn antioxidanten, maar ze hebben in het geval van tijm ook een krampstillend effect. Tanninen: hebben een samentrekkende werking en antiseptische eigenschappen.

Gebruik

Saturejatijm werd vooral in de traditionele Marokkaanse geneeskunde gebruikt tegen hoest, bronchitis, reuma en ontstekingen in het algemeen.

Gezien haar specifieke samenstelling is deze etherische olie vooral geschikt voor uitwendig gebruik. Ze heeft een uitgesproken pijnstillend effect1,2 en een breed antibacterieel werkingsspectrum.3-5

Bibliografie

Verwante producten
45 tabletten
ORTIS - Klei Tijm-Propolis
Klei, Tijm & Propolis Spijsvertering
Spijsverteringscomfort.
ORTIS - Klei Tijm-Propolis
Klei, Tijm & Propolis Spijsvertering
Spijsverteringscomfort.

Tijm draagt bij tot het spijsverteringscomfort + klei , propolis

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).