Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Senna

Senna

Senna, een struik uit de familie van de peulvruchten, kan tot 2 m hoog worden. De plant groeit in een warm tot tropisch klimaat. Zijn geveerde bladeren bestaan uit 4 tot 6 paar lancetvormige deelblaadjes. Door zijn mooie trossen gele bloemen wordt hij vaak als sierplant in tuinen geplant. De geur van zijn bloemen trekt vlinders en andere insecten aan. Later worden de bloemen platte, bruine peulen.

Latijnse naam

Cassia angustifolia Vahl

Afkomst

Senna is oorspronkelijk afkomstig van het Arabisch Schiereiland en India.

Gebruikte delen

De bladeren en de peulen

Actieve bestanddelen

Anthraquinonen (sennosiden): stoffen die door hun contacteffect de peristaltiek van de darmen stimuleren en de opname van water door de darmwand beperken. Dat maakt de stoelgang zachter en bevordert de darmtransit.

Gebruik

Het gebruik van senna gaat terug tot de 9de eeuw. De plant werd toen aangewend bij diverse ziekten, zoals leveraandoeningen, en ook al tegen verstopping.

Vandaag wordt senna gebruikt om de darmtransit op natuurlijke wijze te bevorderen en dus om bij te dragen tot een regelmatige stoelgang.1-3

Mits de dosering wordt gerespecteerd, is senna veilig in het gebruik.4-8

Bibliografie

Verwante producten
30 tabletten (1/avond)
ORTIS - Benetransit Opgeblazen gevoel BIO
Benetransit BIO - Opgeblazen gevoel Darmtransit
Op basis van senna
ORTIS - Benetransit Opgeblazen gevoel BIO
Benetransit BIO - Opgeblazen gevoel Darmtransit
Op basis van senna

Senna bevordert op natuurlijke wijze de darmtransit dankzij de stimulerende werking op de darmspieren Venke ...
90 tabletten (2/’s avonds)
ORTIS - Ortilax
Ortilax Darmtransit
Op basis van senna
ORTIS - Ortilax
Ortilax Darmtransit
Op basis van senna

Senna bevordert op natuurlijke wijze de darmtransit dankzij de stimulerende werking op de darmspieren

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).