Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Theeplant

Theeplant

Boom met groenblijvende bladeren, sommige varianten kunnen 10 tot 30 m hoog worden - Langgerekte, elliptische,+ afwisselend geplaatste bladeren (4-15 cm x 2-7 cm). De glanzende, donkergroene bladeren zijn leerachtig en hebben een redelijk stevige structuur - De witte tot lichtgele bloemen staan alleen of in groepjes van 3 à 4.

Latijnse naam

Camellia sinensis (L.) Kuntze

Afkomst

Verre Oosten - De theeplant groeit op zure bodems op een hoogte van 1000 tot 2000 m in warme en vochtige klimaten.

Gebruikte delen

De bladeren

Actieve bestanddelen

Catechinen (epigallocatechinegallaat, epigallocatechine): deze krachtige antioxidanten beschermen onze organen en ondersteunen de vetverbranding. Flavonoïden: hebben een oxidatieremmende werking. Polyfenolen: hebben een oxidatieremmende werking. Fenolzuren: hebben een oxidatieremmende werking. Alkaloïde (cafeïne): heeft net zoals cafeïne in koffie een stimulerend, opwekkend effect.

Gebruik

Thee is na water waarschijnlijk de meest geconsumeerde populaire en opwekkende drank. Groene thee verschilt van zwarte thee omdat hij nauwelijks is gefermenteerd. Daarom beschermen zijn belangrijkste ingrediënten tegen oxidatie. Hoewel traditioneel zwarte thee wordt gedronken, wordt groene thee steeds populairder. Om optimaal van de goede eigenschappen van thee te profiteren, voegen we hoe dan ook best geen melk toe omdat die zich bindt aan de catechinen en hun werking remt. De hoeveelheid catechinen is afhankelijk van de tijd die de thee heeft getrokken. De eerste minuten komen vooral de geur-, smaak- en stimulerende stoffen vrij en pas daarna de catechinen. In dit stadium bemerken we de bittere smaak en het samentrekkende effect in de mond.

De polyfenolen verlenen groene thee zijn krachtige antioxidanten, die de cellen tegen vrije radicalen beschermen en zo de gezondheid bevorderen.1-10

Zowel groene thee als zwarte thee verhogen de afscheiding van urine.11

Bibliografie

Verwante producten
7 dagen (7 flesjes 15ml)
Smaak: granaatappel-passievrucht
ORTIS - Detoxine Express
Detoxine Express BIO Detox
Express
Programma (7 dagen)
ORTIS - Detoxine Express
Detoxine Express BIO Detox
Express
Programma (7 dagen)

BIO-cocktail van planten om het lichaam te zuiveren in 7 dagen! Artisjok en Berk ondersteunen de leveractiv ...
20 dagen (250ml)
Smaak: framboos - veenbes
ORTIS - Detoxine Vitaliteit

BIO Cocktail van 9 planten + fucus om het lichaam diepgaand te zuiveren Jodium draagt bij tot een normaal ...
20 dagen (250 ml)
Smaak: appel
ORTIS - Detoxine Zonder jodium BIO
Detoxine Zonder jodium BIO Detox
Zonder jodium
Programma (20 dagen)
ORTIS - Detoxine Zonder jodium BIO
Detoxine Zonder jodium BIO Detox
Zonder jodium
Programma (20 dagen)

BIO-cocktail van 9 planten om het lichaam diepgaand te zuiveren Artisjok en Berk ondersteunen de leverwerki ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).