Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Vit B9 – Foliumzuur

Vit B9 – Foliumzuur

Foliumzuur is een lid van de vitamine B-familie en wordt ook wel folacine genoemd. Foliumzuur, dat fungeert als een co-enzym bij de normale replicatie van DNA, is betrokken bij de synthese van aminozuren en nucleoproteïnen en bevordert de normale vorming van erytrocyten (rode bloedcellen).

Actieve bestanddelen

Foliumzuur

Gebruik

Foliumzuur is een belangrijke vitamine tijdens de zwangerschap. Klinische studies hebben aangetoond dat foliumzuur een goede embryonale en foetale ontwikkeling bevordert, en neurale buisdefecten (zoals spina bifida) kan helpen voorkomen door het in te nemen vóór de conceptie en tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Foliumzuur bevordert de afbraak van overtollig homocysteïne in het lichaam waardoor het risico op arteriële accumulatie vermindert. Homocysteïne is een aminozuur dat in het bloed kan worden angetroffen. Het kan zich ophopen ter hoogte van de vaatwanden en zodoende het risico op een cardiovasculaire ziekte en een beroerte kan verhogen.

Bibliografie

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).