Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Vitamine B

Vitamine B

Afkomst

De belangrijkste voedingsbronnen van vitamine B zijn biergist of voedingsgist, zaden, volle granen, noten, orgaanvlees, peulvruchten, groene groenten, fruit en zuivelproducten.

Actieve bestanddelen

Vitamine B is een verzamelnaam voor acht wateroplosbare vitaminen die een belangrijke rol spelen in de cellulaire stofwisseling (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 en B12). Vroeger werd gedacht dat vitamine B één chemische verbinding was zoals vitamine C, maar later onderzoek wees uit dat het verschillende stoffen zijn die vaak samen voorkomen in voedsel.

Gebruik

Met uitzondering van vitamine B3, die in kleine hoeveelheid door het lichaam wordt aangemaakt, en vitamine B12, die opgeslagen wordt in bepaalde organen, moeten de andere B-vitaminen op regelmatige basis door de voeding worden aangeleverd omdat het lichaam er geen reserve van aanlegt. De vitaminen B werken vaak samen om het lichaam gezond te houden. Het is bewezen dat ze de stofwisseling verhogen, de huid en de spieren gezond houden, het immuunsysteem en het zenuwstelsel verbeteren en de celgroei- en deling bevorderen.

Bibliografie

Verwante producten
24 tabletten (1/ochtend)
ORTIS - Ferro Vital
Ferro Vital Vitaliteit
Multivitaminen
Programma (24 dagen)
ORTIS - Ferro Vital
Ferro Vital Vitaliteit
Multivitaminen
Programma (24 dagen)

Bijzonder goed opneembaar ijzer Dekt 100% van de behoefte aan ijzer vitamine C, B2, B12, B6 en foliumzuur ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).