Passiebloem

Passiebloem

Overblijvende klimplant die zich via zijn ranken vasthaakt. Kruidachtige plant die in de winter in de koude gebieden volledig verdwijnt - De afwisselend geplaatste bladeren worden gedragen door een donzig behaarde bladsteel van 1-2 cm lang - De alleenstaande bloemen hebben een diameter van 5 tot 9 cm, en zijn roze of bleekpaars met een blauwpaarse corona - De vrucht (een langwerpige-eivormige groengele bes) is eetbaar en heeft een diameter van ongeveer 5 cm.

Latijnse naam

Passiflora incarnata L.

Afkomst

Het zuidoosten van de Verenigde Staten en Mexico.

Gebruikte delen

De bovengrondse delen

Actieve bestanddelen

Flavonoïden (apigenine, chrysine): hebben een angstwerende, kalmerende en slaapverwekkende werking.

Gebruik

De inheemse bevolking van Noord-Amerika gebruikt de gedroogde bovengrondse delen van de passiebloem al lang tegen spijsverteringsproblemen ten gevolge van nervositeit, gejaagdheid en hypertensie.

Recente onderzoeken tonen aan dat ze de spanning helpt weg te nemen en de ontspanning bevordert.1-8 Passiebloem kan ook worden ingenomen voor een goede nachtrust.9,10

Bibliografie

Verwante producten
30 tabletten - 1-2/s’avonds
ORTIS - Sleep & GO
Sleep & GO Nachtrust
Snelle werking
ORTIS - Sleep & GO
Sleep & GO Nachtrust
Snelle werking

De synergie van citroenmelisse, eschscholtzia, hop en passiebloem bevordert de kwaliteit van de slaap. Hop ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).