Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Agave

Agave

De dikke bladeren van deze vetplant vormen een rozet. Ze hebben een scherpe punt en stekelige randen. De grote bloemstengel (tot wel 8 m hoog bij de Agave americana) is gewoonlijk voorzien van talrijke buisvormige bloemen. De agaveplant groeit langzaam en het duurt verschillende jaren vooraleer ze gaat bloeien. Het is een monocarpische plant: ze bloeit dus slechts één keer en sterft dan af. De voorplanting wordt gegarandeerd door zaden en scheuten of broedbollen aan de basis van de rozet in een straal van één of twee meter, en dat tijdens de hele levensduur van de plant en bij het afsterven na de bloeitijd. Er bestaan honderden soorten agave.

Latijnse naam

Agave spp. L.

Afkomst

Agave komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse continent (Mexico, het zuidwesten van de Verenigde Staten, Centraal- en Zuid-Amerika). Sommige soorten hebben zich aangepast aan de regio’s rond de Middellandse Zee of andere continenten (bijvoorbeeld in Indonesië).

Gebruikte delen

Gehydrolyseerd en geconcentreerd sap.

Actieve bestanddelen

Suikers (fructose en glucose): deze natuurlijke zoetstof is ook een bewaarmiddel.

Gebruik

Agavesiroop, ook gekend als agavenectar, is een natuurlijke zoetstof die zachter en smeuïger is dan honing. Agavesiroop lost snel op en wordt dan ook vaak gebruikt als zoetstof in frisdranken. Aangezien agavesiroop een laag glucosegehalte heeft, is de glycemische index ervan lager dan die van de meeste andere natuurlijke zoetstoffen.

Dankzij het hoge gehalte aan suikers kan het sap van deze cactus snel gisten, wat interessant is voor de productie van alcoholische dranken zoals tequila. Haar suiker in het algemeen wordt al heel lang als bewaarmiddel gebruikt. Het hoge suikergehalte zorgt er door de osmotische werking voor dat de meeste bacteriën worden vernietigd, waardoor het product intact blijft. Confituur is misschien wel het meest bekende voorbeeld hiervan.

Verwante producten
20 dagen (250 ml)
Smaak: appel
ORTIS - Detoxine Zonder jodium BIO
Detoxine Zonder jodium BIO Detox
Zonder jodium
Programma (20 dagen)
ORTIS - Detoxine Zonder jodium BIO
Detoxine Zonder jodium BIO Detox
Zonder jodium
Programma (20 dagen)

BIO-cocktail van 9 planten om het lichaam diepgaand te zuiveren Artisjok en Berk ondersteunen de leverwerki ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).