Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Algininezuur geëxtraheerduit Phaeophycea algen

Algininezuur geëxtraheerduit Phaeophycea algen

Alginaten zijn slijmstoffen bestaande uit natuurlijke polysachariden onttrokken aan bruine algen. Het is een mengsel van polyuronzuren [(C6H8O6)n] samengesteld uit de residuen van D-mannuronzuur en L-guluronzuur.

Afkomst

De belangrijkste organismen die alginaten bevatten zijn bruinwieren. Ze bestaan uit meer dan 40% uit deze stof. Alginezuur is een vrijwel constant bestanddeel van de Phaeophyceae. De belangrijkste algen waaruit alginaten worden gewonnen zijn degenen die behoren tot de families van de Laminaria en de Lessoniaceae.

Actieve bestanddelen

Mannuronaten (mannuronzuur) en guluronaten (guluronzuur)

Gebruik

Alginaten zijn oplosbaar bij basische pH maar vormen bij contact met maagzuur een lichte gel die drijft op het oppervlak van de maaginhoud ter hoogte van de overgang van de slokdarm naar de maag. Bij reflux zal enkel de gel en niet de zure vloeistof terugstromen in de slokdarm. Daarbij zal de slokdarm bedekt worden met een laagje dat het contact tussen de maaginhoud en het slijmvlies verhindert. Bovendien vormen de viscositeit en consistentie een fysieke barrière die de reflux vermindert en dus ook het aantal oprispingen. Daarbij komt nog dat het alginaat de zuurtegraad van de maaginhoud verlaagt.

Bibliografie

Verwante producten
36 tabletten – 1 indien nodig
ORTIS - Minacia REGULAR
Minacia REGULAR Spijsvertering
Maag
Programma
ORTIS - Minacia REGULAR
Minacia REGULAR Spijsvertering
Maag
Programma

Zoethout helpt het evenwicht van het spijsverteringsstelsel te bewaren door bij te dragen aan een normale pr ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).