Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners

Afkomst

Rood vlees, gevogelte, vis en zeevruchten bevatten zowel heemijzer als non-heemijzer. Gedroogd fruit, melasse, volle granen, peulvruchten, groene groenten, noten, zaden, eieren en zuivelproducten bevatten alleen non-heemijzer. Van heemijzer neemt het lichaam gemiddeld 25% op (15% tot 35 %), van non-heemijzer slechts 5% (2% tot 20%).

Actieve bestanddelen

In voedingsmiddelen bestaat ijzer in twee grote vormen: heemijzer en non-heemijzer.

Gebruik

IJzer is een bestanddeel van het hemoglobine van de rode bloedcellen die zuurstof naar alle cellen vervoeren. Het zit ook in myoglobine, een stof die lijkt op hemoglobine en die de spieren helpt een reservevoorraad zuurstof op te slaan. IJzer is essentieel voor de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de primaire bon van lichaamsenergie. Het is betrokken bij verschillende vitale fysiologische processen, zoals de regulatie van de groei en differentiatie van cellen. Omdat het lichaam geen ijzer kan aanmaken, moet het ijzer opnemen uit voedingsmiddelen. Gelukkig zit de natuur goed in elkaar: wanneer de ijzervoorraad in het lichaam afneemt, neemt het lichaam meer ijzer uit de voeding op. Wanneer de voorraad hoog is, neemt de opname weer af. Dat beschermt ons tegen de toxische effecten van te veel ijzer in het lichaam.

Bibliografie

Verwante producten
24 tabletten (1/ochtend)
ORTIS - Ferro Vital
Ferro Vital Vitaliteit
Multivitaminen
Programma (24 dagen)
ORTIS - Ferro Vital
Ferro Vital Vitaliteit
Multivitaminen
Programma (24 dagen)

Bijzonder goed opneembaar ijzer Dekt 100% van de behoefte aan ijzer vitamine C, B2, B12, B6 en foliumzuur ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).