Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Vitamine E

Vitamine E

Afkomst

Vitamine E is vooral te vinden in noten, zaden, plantaardige oliën en in mindere mate in groene bladgroenten. Pistachenoten en pindanoten bevatten minder vitamine E dan amandelen, hazelnoten en zonnebloempitten.

Actieve bestanddelen

Vitamine E bestaat uit een complex van vier tocoferolen en vier tocotriënolen. De biologisch meest actieve vorm is α-tocoferol, γ-tocoferol komt het meeste voor in onze voeding.

Gebruik

Vitamine E speelt een essentiële rol in de bescherming van de membranen van alle cellen in het lichaam. Ze is een antioxidant, wat betekent dat ze vrije radicalen in het lichaam neutraliseert. Vitamine E heeft ook ontstekingsremmende, bloedverdunnende en vaatverwijdende eigenschappen. Deze effecten, die geen verband houden met haar oxidatieremmende werking, helpen ook om het hart te beschermen.

Bibliografie

Verwante producten
60 tabletten
ORTIS - Memoform Exam

Diens synergie van ingrediënten van natuurlijke oorsprong is de ideale oplossing voor studenten vóór en tij ...
45 tabletten (6/dag)
ORTIS - Propex Express
Propex Express Immuniteit
Natuurlijke weerstand
Snelle werking
ORTIS - Propex Express
Propex Express Immuniteit
Natuurlijke weerstand
Snelle werking

Andrographis en siberische ginseng versterken de weerstand van het organisme Andrographis vergroot het adem ...
60 tabletten (30 dagen)
ORTIS - Toniven
Toniven bloedsomloop
Algemene bloedsomloop
ORTIS - Toniven
Toniven bloedsomloop
Algemene bloedsomloop

Rode wijnstok, Muizendoorn, Paardenkastanje, helpen om een normale bloedsomloop te ondersteunen. Vitamine E ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).