Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
Zoethout

Zoethout

Vaste plant met een hoogte van 1 tot 1,5 meter. De wortels vormen aromatische wortelstokken. De grote bladeren zijn geveerd, 7 tot 15 cm lang en bestaan uit 9 tot 17 deelblaadjes. De kleine paarse bloemen hebben een diameter van één centimeter en vormen trosjes. De vrucht van de plant zit in een platte peul van 2 tot 3 cm lang en bevat verschillende zaden.

Latijnse naam

Glycyrrhiza glabra L.

Afkomst

Zuid-Europa en Azië.

Gebruikte delen

De wortelstok

Actieve bestanddelen

Saponinen (glycyrrhizinezuur): ontstekingsremmende werking.
Flavonoïden: antioxiderende en ontstekingsremmende werking.
Bittere bestanddelen: bevorderen de spijsvertering.

Gebruik

Zoethout werd in oude Arabische geschriften omschreven als een middeltje tegen hoest en constipatie. Traditiegetrouw wordt het gebruikt om de spijsvertering te vergemakkelijken (vooral bij personen met een gevoelig spijsverteringsstelsel) en om maagkrampen te verzachten. In de ayurvedische geneeskunde wordt zoethout aangewend om zijn ontstekingsremmende, laxerende en slijmafdrijvende werking.

Vandaag wordt zoethout gebruikt om dyspepsie te voorkomen en te behandelen. Zijn actieve bestanddelen ondersteunen de normale werking van het maagslijmvlies en de darmwand. 1-8

Bibliografie

Verwante producten
12 sticks – 1 stick indien nodig
Smaak: frambozen
ORTIs - Minacia FORTE
Minacia FORTE Spijsvertering
Maag
Snelle werking
ORTIs - Minacia FORTE
Minacia FORTE Spijsvertering
Maag
Snelle werking

Zoethout helpt het evenwicht van het spijsverteringsstelsel te bewaren door bij te dragen aan een normale pr ...
36 tabletten – 1 indien nodig
ORTIS - Minacia REGULAR
Minacia REGULAR Spijsvertering
Maag
Programma
ORTIS - Minacia REGULAR
Minacia REGULAR Spijsvertering
Maag
Programma

Zoethout helpt het evenwicht van het spijsverteringsstelsel te bewaren door bij te dragen aan een normale pr ...

De gezondheidsclaims voor planten die in onze producten voorkomen, staan op een lijst van gezondheidsclaims in afwachting van een definitief standpunt van Brussel (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/). Ten gevolge van hun behandeling door de nationale overheden, kunnen hierin wijzigingen optreden.

De gezondheidsclaims van andere voedingsmiddelen of bestanddelen in onze producten zijn conform aan het Reglement N° 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012, die een lijst opmaakt van de toegelaten gezondheidsclaims ivm voedingsmiddelen, die niet verwijzen naar de vermindering van ziekterisico’s, de ontwikkeling van ziektes en de gezondheid van kinderen (cf. website van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/nuhclaims/).