Waar vindt u onze producten?
In winkels voor natuurlijke producten, apotheken en parafarmacieën of bij een van onze online-partners
 

Hebben uw kinderen problemen met de darmtransit?

Baby’s en kinderen kunnen ook last hebben van ongemakken die gepaard gaan met een trage darmfunctie.

Gedurende het eerste levensjaar van een kind is de rectale spier nog niet ontwikkeld en vertoont deze soms een gebrek aan spanning en elasticiteit.

Tijdens de groei van het kind ondergaat hij of zij verschillende fysieke en psychologische veranderingen die verband houden met zijn of haar ontwikkeling en die een trage darmfunctie kunnen veroorzaken. Als de ontlasting van uw kind hard en klein is, betekent dit dat er iets niet juist is.

Voor kinderen jonger dan 3 jaar wordt het hoe dan ook aanbevolen om het advies van de kinderarts of huisarts in te winnen als het probleem aanhoudt. Hij kan bijvoorbeeld een melk aanbevelen die verrijkt is met prebiotica of moeilijk te verteren suikers die dezelfde werking op de transit heeft als vezels. Hierdoor wordt de ontlasting minder compact en dus gemakkelijker om uit te scheiden.

Het belang van regelmaat

Op de leeftijd van zindelijkheidstraining is het gebruikelijk voor jonge kinderen om tijdelijke moeilijkheden met het naar toilet gaan te ontwikkelen. Heel eenvoudig: het is belangrijk om kinderen de juiste hygiënische normen en enkele rituelen bij te brengen. Laat uw kind bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde tijdstip op het potje of op het toilet gaan zitten met behulp van een opzetstuk of een krukje, zodat hij zijn voeten kan ondersteunen en de juiste positie kan innemen (alsof hij gehurkt zit).

Ook kinderen hebben regelmatig problemen met een vertraagde transit, ze klagen vaak over buikpijn en darmklachten zonder te melden dat ze niet normaal naar het toilet gaan.

  • Het is belangrijk om te letten op de voeding van oudere kinderen of van kinderen die op zijn minst begonnen zijn met het eten van vast voedsel: vruchten zoals peren en pruimen, groenten zoals courgette, kool, sla en spinazie helpen dankzij hun hoeveelheid vezels de darmactiviteit te reguleren.
  • Het essentieel voor het kind om regelmatig water te drinken: dit maakt de ontlasting minder hard en vergemakkelijkt dus de transit doorheen het darmkanaal. Maak voor je kind zijn eigen drinkfles met gearomatiseerd water klaar om het te motiveren om meer te drinken.
  • In de periode dat de darmactiviteit minder is, is het raadzaam om dagelijks melk of yoghurt te consumeren: de melkzuurfermenten lijken een belangrijke rol te spelen bij het bevorderen van een correcte darmfunctie.
  • Vergeet ook niet dat, naast voordelen voor het leven van kinderen in het algemeen, voldoende en regelmatig bewegen de spijsvertering ook stimuleert.
Kind: transitproblemen: getuigenis

Corine en haar zoon Thomas, 6 jaar

Thomas gaat niet vaak genoeg naar het toilet. Ik dring er sterk op aan dat hij meer fruit eet en grote glazen water drinkt, maar het is niet gemakkelijk voor hem...

Ik heb nood aan een natuurlijke oplossing die op een zachte manier werkt!

 

Vruchten en ingrediënten die van nature rijk zijn aan vezels

Het geheim van Vruchten&Vezels KIDS ligt in de synergie van ingrediënten om de transit op een zachte manier doeltreffend te reguleren in de vorm van een siroop met een lekkere appelsmaak.

  • Tamarinde is bekend om het bevorderen van de transit door een ballastwerking
  • Vijgen dragen bij tot een goede darmgezondheid
  • Zonder toegevoegde suikers, bevat van nature aanwezige suikers
  • Zonder bewaarmiddelen
  • Zonder zoetstoffen
Aanvullende informatie over deze planten en ingrediënten: