πού θα βρείτε τα προϊόντα μας
Τα προϊόντα ORTIS διατίθενται στα φαρμακεία
και online στο EvZeen.com
 

Εντερική διέλευση του βλωμού τροφής

Όταν τρώμε, ο βλωμός της τροφής αρχίζει το ταξίδι του μέσα από τον πεπτικό σωλήνα. Η τροφή αποσυντίθεται σε μικροσωματίδια ευεργετικά για τον οργανισμό μας, ενώ τα υπολείμματα που δεν πέπτονται αποβάλλονται. Το ταξίδι αυτό μέσα από το έντερο δεν είναι εύκολο: Το λεπτό έντερο, με τις πολυάριθμες στροφές και τις λάχνες του, έχει μήκος 5 περίπου μέτρα! Η δυσκολία στην εντερική διέλευση συχνά αποτελεί την αιτία πολλών παραπόνων και δυσφορίας.

Οι συμβουλές μας για ανακούφιση της αργής εντερικής διέλευσης

Η αρχή ότι η «πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» ισχύει και στην περίπτωση της τακτικής, ομαλής εντερικής διέλευσης. Μικρές προφυλάξεις μπορεί να αποδειχθούν αναγκαίες στην πρόληψη της επιβράδυνσης της κινητικότητας του εντέρου, γνωστή και ως περίσταλση.

Η σημασία της διατροφής

Μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης και ανακούφισης της αργής εντερικής διέλευσης: Η πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, πίτουρα σίτου, λιναρόσπορο, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα (χουρμάδες και σύκα για παράδειγμα), λαχανικά και όσπρια, μαζί με επαρκή ποσότητα νερού, προάγουν τη σωστή εντερική λειτουργία.

Άγχος και αργή εντερική διέλευση

Η ιδανική λύση είναι η διαχείριση του στρες και ο περιορισμός της έκθεσης σε καταστάσεις που επιβαρύνουν το σώμα και το μυαλό. Αν είναι δυνατό, αποφύγετε την εντατική εργασία και τον πολυάσχολο τρόπο ζωής, ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό άγχος. Οι αθλητικές δραστηριότητες, η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Ακόμη, η έλλειψη ιδιωτικότητας στον χώρο εργασίας ή ένα μη ευχάριστο περιβάλλον μπορεί να μας απωθήσουν από το να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα όταν προκύψει η ανάγκη… Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγνοούμε το ρολόι του σώματός μας όταν μας λέει: «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Η φύση μάς προσφέρει χέρι βοηθείας

Όταν πρέπει να ισορροπήσουμε ή να συμπληρώσουμε τη διατροφή μας, η φύση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικών φυτών τα οποία, όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, και στις σωστές συγκεντρώσεις, συμβάλλουν στη διέγερση της εντερικής λειτουργίας με απόλυτη ασφάλεια.

 

Πέραν των συμβουλών αυτών, μπορείτε να καταφύγετε και στις φυσικές λύσεις που σας προσφέρει η ORTIS

ακαλύψτε τις λύσεις μας που έχουν ως βάση τους φρούτα, ίνες και φυτά, μέσα από τη σειρά προϊόντων 100% φυσικής προέλευσης Fruits & Fibres, για περιστασιακά ή τακτικά προβλήματα στην εντερική λειτουργία.

 • Ορθή διέγερση των συσπάσεων των μυών του εντέρου
  (ραβέντι)
 • Επαρκής ενυδάτωση
  (ραβέντι, ταμάρινδος)
 • Διογκωτική δράση για ενεργοποίηση του αντανακλαστικού του εντέρου
  (σύκα, κόμμι γκουάρ, ταμάρινδος, χουρμάδες, δαμάσκηνα)
 • Δράση κατά του φουσκώματος
  (κύμινο)