πού θα βρείτε τα προϊόντα μας
Τα προϊόντα ORTIS διατίθενται στα φαρμακεία
και online στο EvZeen.com
 

Πώς να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο

Ένα ερώτημα που αφορά πολλούς από εμάς. Τα προβλήματα ύπνου επηρεάζουν το 20% του ενήλικου πληθυσμού στις ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές και φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και πάλι σαν μικρό παιδί.

Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε, υποφέρετε από αϋπνίες, ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχετε ανήσυχο ύπνο… Τα προβλήματα ύπνου εμφανίζονται με διαφορετική μορφή. Ακόμη, επηρεάζουν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, εφόσον ένας στους πέντε ανθρώπους ισχυρίζεται ότι υποφέρει από τα προβλήματα αυτά. Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για έναν ξεκούραστο ύπνο.


Διαταραχές ύπνου

Διαφορετικά είδη προβλημάτων ύπνου

Για να κατανοήσετε πώς να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο, θα πρέπει πρώτα να μάθετε πώς λειτουργεί ο κύκλος του ύπνου.

Ο ύπνος διακρίνεται σε τρεις κύριες φάσεις:

  • Φάση κατά την οποία αποκοιμόμαστε
  • Φάση σταθεροποίησης
  • Φάση ξυπνήματος

Συνεπώς, τα προβλήματα ύπνου αντιστοιχούν σε μία από τις φάσεις αυτές. Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν. Άλλοι ξυπνούν πολλές φορές το βράδυ, ενώ άλλοι δυσκολεύονται πάρα πολύ να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ανεξάρτητα από το ποιο απ’όλα ισχύει, όλοι υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα: Έλλειψη ξεκούραστου, αναζωογονητικού ύπνου. Ξυπνούν νιώθοντας κούραση ή υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Το γνωρίζατε;


Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του ύπνου: Ο καθένας από εμάς χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο ύπνο για να νιώσει πραγματική ξεκούραση. Ένας καλός βραδινός ύπνος κυμαίνεται στις πλείστες περιπτώσεις από 7 μέχρι 8,5 ώρες. Εσείς θα καθορίσετε την ιδανική διάρκεια ύπνου που χρειάζεστε!

Σε πολλές περιπτώσεις, το στρες και το άγχος είναι οι βασικές αιτίες πίσω από τα προβλήματα ύπνου. Συχνά δεν κοιμόμαστε το ίδιο καλά όταν μας κυριεύει η ανησυχία. Είναι κάτι που μπορούμε να χειριστούμε αν συμβαίνει περιστασιακά, αλλά όταν τα προβλήματα ύπνου καταστούν μακροχρόνια, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί κόπωση, δυσκολίες στη συγκέντρωση, προβλήματα μνήμης, ευερεθιστότητα κτλ.

 

Nos astuces pour mieux dormir

Οι συμβουλές μας για καλύτερο ύπνο

Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε μια λύση. Πώς μπορούμε να έχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο;

Κάποιες απλές τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο, προάγοντας παράλληλα ένα βαθύ ύπνο που διαρκεί όλο το βράδυ:

  • Ασκηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι πριν πάτε για ύπνο
  • Περιορίστε τον χρόνο που περνάτε μπροστά από την οθόνη πριν πάτε για ύπνο
  • Βρείτε τον βιολογικό σας ρυθμό και προσπαθήστε να τον τηρείτε όσο καλύτερα μπορείτε
  • Χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας στρώμα
  • Να κοιμάστε σε δροσερό, σκοτεινό δωμάτιο με καλό εξαερισμό
  • Δώστε προσοχή στα σημάδια υπνηλίας: Όταν νιώθετε κουρασμένοι το βράδυ, μην αντιστέκεστε
  • Αποφύγετε την κατανάλωση διεγερτικών ουσιών όπως καφέ, τσάι, ανθρακούχα ποτά και αλκοόλ προς το τέλος της ημέρας.

Πώς να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο: Η φυτική λύση

Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τα υπνωτικά χάπια και τις βενζοδιαζεπίνες που συχνά συνταγογραφούνται για την καταπολέμηση της αϋπνίας και τις αγχώδεις διαταραχές, μπορούν να καταφύγουν σε φυτικές λύσεις.

Φυτά όπως ο λυκίσκος, η εσχόλτζια, το μελισσόχορτο και η πασιφλόρα δεν έχουν οποιεσδήποτε παρενέργειες και δεν είναι εθιστικές. Χάρη στις διαφορετικές τους ιδιότητες, τα τέσσερα αυτά φυτά δρουν στις τρεις κύριες φάσεις του ύπνου ώστε να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πάλι καλής ποιότητας ύπνο.